Uslovi i informacije za iznajmljivanje rent a car vozila u Beogradu 

Generalne informacije za iznajmljivanje rent a car vozila u Beogradu 

 

Obavezan depozit

Za iznajmljivanje vozila obavezan je depozit

 

Saobraćajne i parking kazne

Kazne za prekršaje nastale tokom perioda iznajmljivanja automobila, koje su posledica kršenja saobraćajnih propisa Srbije su isključivo odgovornost zakupca. Usluga plaćanja parking kazni se ne naplaćuje..

Saobraćajne kazne i kazne komunalne policije su deset puta skuplje za službena vozila, gde spada i rent a car.

 

Gorivo

Gorivo potrošeno tokom rentiranja plaća zakupac. Brm Brm rent a car će naplaćivati 10% ekstra za dopunu goriva u slučaju da zakupac vrati iznajmljeno vozilo sa manje goriva od količine kojom je vozilo bilo snadbeveno pri preuBrm Brmanju. Gorivo nije uključeno u cenu najma auta. Šteta na vozilu prouzrokovana korišćenjem neodgovarajućeg goriva se naplaćuje 100% od zakupca i nije pokrivena dodatnim osiguranjem CCI.

 

Prava i obaveze u slučaju sudara ili štete na vozilu

Za štete na vozilu je odgovoran najmoprimac / zakupac bilo da su nastale njegovom krivicom ili krivicom NN lica ( u slučaju da je vozilo oštećeno od nepoznatog lica).

Rent-a-car vozilo je osigurano od a) autoodgovornosti, b) kombinovano kasko osiguranje ( sa relativnim i apsolutnim učešćem ). Apsolutno učešće koje plaća zakupac je u visini depozita naznačenog na ugovoru o najmu ( 36000-84000 rsd), a relativno učešće iznosi 10% od procenjene štete na vozilu od strane zvaničnog servisa ili osiguravajuće kompanije. Brm Brm Rent a car, odnosno, osiguravajuća kompanija imaju pravo da povećaju procenat relativnog učešća klijenta do 100% ukoliko je do štete došlo kao posledica prekoračenja dozvoljene brzine, ne prilagođene brzine i kršenja saobraćajnih propisa, vožnje u alkoholisanom stanju i ostalim sličnim prekršajima.” 

Brm Brm Rent a car nije obavezan da obezbedi zamensko vozilo ukoliko zakupac ošteti rent-a-car automobil svojom krivicom, ili ukoliko dodje do štete na motoru / voznom trapu / točkovima i sl. Štete prouzrokovane lošom vožnjom ili nepažnjom prilikom vožnje, nisu pokrivene osiguranjem, kao ni dodatnim osiguranjem

 

Obaveze u slučaju krađe vozila / registarskih tablica/ dokumenata

U slučaju krađe automobila najmoprimac / zakupac je dužan da plati 100% kataloške vrednosti vozila, osim ako krađu prijavi lokalnoj policijskoj stanici i poseduje zvanični policijski izveštaj, saobraćajnu dozvolu i originalne ključeve, platiće učešće u šteti koje iznosi 10% od trenutne osigurane kataloške vrednosti vozila.

Najmoprimac / zakupac je dužan da uvek zaključa vozilo i aktivira alarm ili mehaničku zaštitu ( Zeder) kada je iznajmljeno vozilo parkirano, a saobraćajnu dozvolu da ne drži u kolima. Gubitak dokumenata, registarskih tablica ne pokriva osiguranje. Klijent je obavezan da nadoknadi trošak novih tablica, što podrazumeva i trošak nove saobraćajne dozvole, registarske nalepnice, zelenog kartona i trošak usluge agencije za odlazak i pripremu dokumentacije za MUP.

 

Dodatni vozač

Gratis (minimum 25. godina starosti i posedovanje vozačke dozvole minimum 5 godina).

 

PDV - Porez

U sve cene je uračunat porez 20%. Sve usluge se naplaćuju u RSD po zvaničnom srednjem kursu NB Srbije.

 

Starost vozača ( 25 - 70 god)

Donja starosna granica (Minimalno god.)  25 god. starosti za vozila kategorije C, C+, D, DA, E, F i minimum 23 god za kategoriju A-B.

Gornja starosna granica : 70 godina ( preko 70 godina na upit uz posebne uslove osiguranja).

 

Vozačka dozvola

Posedovanje vozačke dozvole najmanje 5 godina.

 

Obaveza zakupca

Zakupac treba da vodi računa o iznajmljenom vozilu. Nije dozvoljena vožnja van puta, trkanje, reli, šlepovanje drugih vozila, pozajmica vozila drugom licu. Striktno je zabranjena svaka vrsta zamene delova i bilo kakvog prepravljanja. Svaka zamena se vodi kao šteta koja će biti naplaćena zakupcu. U slučaju da zakupac vrati vozilo blatnjavo ili veoma prljavo, troškovi pranja će se naplatiti zakupcu. Isto važi i za unutrašnjost iznamljenog vozila. Takođe zakupac je dužan da prijavi svako upozorenje kontrolnih instrumenata i drugih eventualnih nepravilnosti, iste proveri u najbližem servisu. Svakih 2000Km zakupac je dužan da proveri tečnosti ( nivo ulja, nivo rashladne tečnosti, pritisak u gumama ) u lokalnom servisu ili sam na benzinskoj stanici. Dolivanje tečnosti će biti kompenzovano po isteku najma. Brm Brm rent a car ne snosi odgovornost u slučaju pregorevanja sijalice signalizacije ili svetala farova, klijent je dužan da ih zameni u lokalnom servisu. Ukoliko klijent ne vrati vozilo u dogovorenom periodu, svaki naredni dan će biti naplaćen po ceni za jedan (1) dan iz cenovnika, ugovor je moguće produžiti uz prethodnu saglasnost Brm Brm rent a car-a

 

Za sve moguće sporove nadležan je sud u Beogradu.

 

* Sve usluge se naplaćuju u dinarima (RSD) po zvaničnom srednjem kursu NBS

Osiguranje

Osiguranje

Kombinovano kasko osiguranje sa učešćem u šteti. Sva rent-a-car vozila su osigurana od autoodgovornosti...
Pravilnik o zaštiti privatnosti

Pravilnik o zaštiti privatnosti

Brm Brm rent a car pravilnik o zaštiti podataka Koje podatke prikuplja Brm Brm rent a car? Korištenje Cookie-ja...